Du bruger Compeed forkert!

Vabler er en del af turen for alt for mange af vores kunder. Vi møder mange strategier for forebyggelse og behandling, nogle mere succesfulde end andre. En af de typiske fejl vi møder er brugen af Compeed, eller tilsvarende typer “gummi” plastre, til forebyggelse af vabler på løbe- eller vandreturen.

Compeed

Sådan skal du IKKE bruge Compeed

Så lad os starte med at slå fast at Compeed, og tilsvarende, er et rigtig glimrende værktøj at have i værktøjskassen til behandling af vabler. Det gælder særligt dem hvor overhuden af forskellige årsager er forsvundet.

Hvad Compeed ikke er særligt velegnet til er forebyggelse. Det skyldes at vabler oftest opstår på grund af træk i overhuden som forårsager at hudlagene løsnes og der opstår en væskefyldt blære, vablen. Trækket i overhuden opstår på grund af friktion mellem fod og strømpe og mellem strømpe og fodtøj. Tilfører du et Compeed eller tilsvarende plaster til ligningen skaber du på grund af konstruktionen blot mere friktion og dermed større risiko for vabler.

Jamen, hvad skal jeg så gøre?

Du har brug for noget som nedsætter friktionen, ikke noget som øger den, for at forebygge vablerne.

Her i butikken har vi to løsningsforslag til dig:

De forebyggende lavfriktions “plastre” fra ENGO.

og

Den friktionsnedsættende creme fra Bodyglide.

Begge produkter fungerer ved at fjerne eller nedsætte den friktion som forårsager vabler, men kan bruges lidt forskelligt.

Engo Bodyglide

Friktionsnedsættende ENGO plastre

Plastrene fra ENGO påføres på problematiske steder i fodtøjet, der hvor du ved du har risiko for at få vabler. Det kan være på hælen, under fodballen eller på siden af storetåen. Plastrenes meget glatte overflade reducerer friktion mellem strømpen og indersiden af skoen, og det betyder at der ikke trækkes på samme måde i overhuden.

ENGO plastrene påføres bedst i rene og tørre sko, det er altså en forebyggende behandling som bedst klares før du tager på tur.

 

Friktionsnedsættende creme fra Bodyglide

Cremen fra Bodyglide fungerer på samme måde, men ved at nedsætte friktionen mellem din hud og strømpe. Det er derfor en velegnet løsning som forebyggelse på tur, når du kan mærke at en vabel kan være på vej. Men lige så velegnet er det at indsmøre udsatte steder præventivt inden dagens løb eller vandring.

Da Rune og Knut sidste år var på Korsika og bide skeer med den berygtede vandrerute GR20 brugte Knut Bodyglide på fødderne hver dag for at undgå vabler. På Rune’s billede herunder er han i gang med dagens fodnusseri.

Compeed Bodyglide

På samme måde er vabelplastrene fra ENGO, sammen med Compeed, en fast bestanddel i førstehjælpssættet til turbrug.

Bodyglide kan naturligvis også nedsætte friktionen mellem andre kropsdele, og er rigtig velegnet hvis du oplever at blive hudløs på lange vandre- eller løbeture.

Sådan bruger du Compeed rigtigt!

Hvis du gerne vil lære at bruge Compeed rigtigt til behandling af vabler, så anbefaler vi denne video fra en af verdens førende eksperter på området: Fodterapeuten Rebecca Rushton, som har flere årtiers erfaring med behandling af både egne og andres vabler.

Hvis du kigger videre på Rebecca Rushtons Youtube-kanal, kan du finde masser af solid information om forebyggelse af vabler.

For eksempel en del videoer, som giver anvisninger til hvordan og hvornår du bedst bruger de smarte Engo plastre.

Husk at du får 20%  rabat i butikken

Husk at du får 20% rabat på alle varer du køber i vores fysiske butik – blot fordi du er tilmeldt vores mailliste.

Er du ikke allerede tilmeldt maillisten kan du blive det ved at klikke her.