Fjällräven’s Keb Gaiter bukser på Kilimanjaro

I dette blogindlæg skriver jeg om Fjällräven Keb Gaiter Trousers. Tilbage i februar manglede jeg nemlig et par bukser, som jeg kunne anvende til trekkingen på Kilimanjaro. Under trekket var der ikke mulighed for at slæbe hele garderoben med hjemmefra, så jeg havde brug for et par solide bukser, der kunne holde hele vejen, så jeg kun behøvede at have et par bukser med. Der passede Keb Gaiter bukserne perfekt ind.

Hvem er Fjällräven

Fjällräven er blandt andet kendt for den gamle klassiske Fjällräven taske, som mange for eksempel bruger i skolen, og er også et kendt mærke uden for friluftsverdenen. Svenske Fjällräven, laver et bredt spektrum af udstyr, alt fra tasker til telte og fra tights til vandrebukser, som alt sammen er dedikeret til friluftslivet, men også kan bruges i dagligdagen.

Med Keb Gaiter på Kilimanjaro

Keb Gaiter bukser blev brugt under hele trekket på Kilimanjaro. Foto: Privatfoto

Buksernes materiale

Når man er afsted på vandretur eller andre friluftture, har man behov for nogle solide bukser, som kan klare alt slags vejr, og ikke går i stykker blot ved kontakt med sten i fjeldet. Netop dette behov opfylder Keb Gaiter bukserne til fulde. De er på de udsatte steder, som for eksempel sæde og den nederste del af buksen beklædt med G-1000, som er et tætvævet materiale. Dette gør bukserne ekstremt slidstærke.

For at give større komfort når man bevæger sig rundt i bukserne, er de også lavet med et strækbar materiale. Det giver en dejlig pasform og bevægelsesfrihed, når man bevæger sig rundt i terrænet. Dette gør at bukserne på ingen måde indskrænker ens bevægelighed, hvis man skal igennem for eksempel mere vanskelige passager i bjergene. Materialet er også åndbart, så man skal ikke være bange for, at komme til at gå på kompromis med dette, når man også har det slidstærke materiale.

Med Keb Gaiter på Kilimanjaro

Ked Gaiter bukserne holdt til hele vandreturen uden en skramme. Foto: Kristina Extreme Running

Bukserne i brug

Op igennem junglen på Kilimanjaro var der rigtig varmt, og der var tilmed høj luftfugtighed. Vi kogte alle på holdet rigtig meget, og det kunne være svært at komme af med varmen. Der kom bukserne, i mine øjne smarteste funktion i brug. Lige over knæet er det muligt at lyne benene af, så bukserne bliver omdannet til et par shorts. De første dage på trekket blev bukserne primært anvendt som shorts. Funktionen gjorde blandt andet, at jeg slap for at have shorts med på bjerget, da de allerede var i bukserne.

Hvis det ikke var nok at regulere varmen, ved at lave bukserne om til shorts, havde bukserne endnu en smart funktion. På ydersiden af begge lår, er det muligt at lyne op i siden, så jeg kunne få luft ind på låret. Det var dejligt kølende og en nem måde at regulere varmen på, da det kun tog et sekund lige at lyne op eller ned.

Med Keb Gaiter på Kilimanjaro

Her ses bukserne i brug, med nedlynet side i shortsene på Kilimanjaro. Foto: Kristina Extreme Running

Detaljer

Bukserne er udstyret med praktiske lommer. Særligt lommerne fremme foran på lårene er i mine øjne meget praktiske. Lommerne er tilpas store til, at man kan have en bar, mobiltelefon eller andet tæt og nemt ved hånden. Derudover har bukserne normale lommer fortil ved hofterne.

Nede ved læggen er det muligt at snøre bukserne til, således der kommer mindre skidt inde nedefra. Dette suppleres godt af, at man i kanten af buksebenet har en krog, med hvilken man har muligheden for at hægte buksen fast til støvlen, så bukserne også får en funktion som et par gaiters.

Med Keb Gaiter på Kilimanjaro

Jeg var rigtig glad for at have bukserne med til Kilimanjaro, særligt shortene blev anvendt en del og sad rigtig godt til kroppen. Foto: Kristina Extreme Running

Hvad ville jeg gøre anderledes

Jeg har altid godt kunne lide bukser der sidder tæt, og har tit på vandreture brugt tights. Jeg føler det er mere mig, og at løse bukser bliver for “slaskede”. Dog er tights ikke slidstærke, så der går nemt hul i dem, og de suger nemt vand hvis det regner. Der virker Keb Gaiter bukserne langt mere vandafvisende, selvom de ikke er helt vandtætte.

Da jeg anvendte Keb Gaiter bukserne som shorts, sad de dejligt tæt. Til min smag sidder bukserne dog lige løst nok længere nede på benene, når man har dem på som fulde bukser. Det ville dog ikke fungere optimalt med det slidstærke G-1000 stof, hvis bukserne var tætsiddende. Det er mange der syntes løsere bukser er rare og mere komfortable at gå med, men jeg er som løber vokset op med, at føle mig mere tilpas i tætsiddende tøj. Fjällräven har udviklet et par trekking tights, som muligvis ville have været mere mig, dette er Fjällräven Abisko Trekking Tights.

Med Keb Gaiter på Kilimanjaro

For at holde varmen på toppen af Kilimanjaro brugte jeg OMM Kamleika til at tage på som overtøj. Foto: Kristina Extreme Running.

Konklusion

Keb Gaiter bukserne er perfekte til ture i fjeldet eller andre friluftture i sommermånederne, og jeg var rigtig glad for at have dem med på min Kilimanjarotur.

De kan også sagtens bruges i koldere måneder, idet man sagtens kan have uldunderbukser indenunder til at give ekstra varme. For mig fungerede de perfekt på turen op på Kilimanjaro, hvor vi gik fra 30 grader nede ved gaten og op til toppen af bjerget, hvor der var minusgrader. Dog havde jeg OMM Kamleika Race Pants regntætte bukser udover og med uldunderbukser indenunder, for at holde varmen på toppen.

Stærke alternativer

Der findes flere forskellige gode alternativer til Fjällrävens Keb Gaiter bukser på Outdoor Rødovres hjemmeside, hvor du kan finde de bukser, som du føler passer perfekt til dine behov. Hvis man ikke er til klassiske trekkingbukser, er der som tidligere nævnt et rigtig godt alternativ i Fjällräven Abisko Trekking Tights.